01/ 48 36 035 info@zeo-nature.com

Zeolit

Prirodni mineral snažnog antioksidativnog djelovanja

ZEOLITI su rijetki prirodni minerali vulkanskog podrijetla.
Produkt su višemilenijskog kemijskog procesa i prirodne reakcije između kondenzata vulkanskih para i oceanske vode u specifičnim geološkim uvjetima.

Prirodnih zeolita ima oko 276 vrsta, a s obzirom na morfološku građu javljaju se u tri osnovna oblika: vlaknasti, lisnati i kristalni. U humanoj medicini koristi se zeolit klinoptilolit koji ima kristalnu molekularnu građu. Prirodni mineral klinoptilolit prvi je opisao švedski znanstvenik Axel A.F. Cronstadt, još 1756. godine, tako da je povjest korištenja zeolita stara već 250 godina.

ZEOLIT (klinoptilolit) posjeduje karakteristike ionske izmjene i selektivne apsorpcije, te dugoročno utječe na lokalni imunitet stanica kože, pruža antioksidativnu zaštitu, stimulira proces regeneracije, odnosno olakšava procesa obnove i čišćenja dubokih slojeva kože.

Korištenjem ovog prirodnog minerala kao osnove u ZEO Nature prirodnoj kozmetici postižu se sinergijski učinci: apsorpcija, ionska izmjena mikro i makro elemenata, transportira komponente biljnih aktivnih supstanci na staničnu razinu, posjeduje baktericidna svojstva.

Klinoptilolit osigurava homeostazu, te omogućava obnovu metaboličkih procesa kod eventualnih povreda kože. To je bitna intervencija i pomoć klinoptilolita, jer povrede često imaju za posljedicu da koža prestaje biti u stanju samostalno obavljati nutricionističku i zaštitnu funkciju.

U Eneline 100% prirodnoj kozmetici koristi se kao aktivni sastojak koji omogućuje biljnim supstancama da prodru dublje u kožu. Zeolit smiruje iritiranost kože, otklanja crvenilo, uljepšava i pomlađuje kožu, te ublažava odnosno odstranjuje bore.

Vanjskom aplikacijom nadoknađuje se i manjak hranjivih tvari u površinskim slojevima kože.

Eneline 100% prirodna kozmetika sa zeolitom ima snažne pozitivne učinke čak i kod izraženih kožnih tegoba.